Nehrer György: "Dicsőséges nagyurak"

 

 


Nem vagyok Nostradamus. Így nem tudom, hogy április 6-án ismét történelmet ír -e a hazám? Talán igen!  Mindenesetre azt látom, hogy a politikának, a milliárdokért pénzelt propagandának nem sikerült a józanul gondolkodó magyar nép többségéből kiölni az emberbaráti szeretetet és a segítőkészséget az elesettek iránt. Mint mindig; azért láthatóan most is van egy „kétharmados” kisebbség, akikre még hatni tud a propaganda. Miért írom, hogy a „kétharmados kisebbség”? Nos, azért, mert ez nem matematikai kétharmad, hanem választási bűvészkedésekkel összemachinált kétharmad.

A valós kétharmad most fuvart és tüntetést szervez! Autókat, kis és nagy buszokat szerez. Aztán van autó, és nincs sofőr, de rögtön jelentkezik egy szabadságos kamionos, hogy szívesen segít. Mások útvonalakat, és parkolóhelyeket ajánlanak.

Országszerte olyan most minden, mint egy méhkas a szorgos méhekkel. Mind a 19 megyében alulról jövő kezdeményezésre megalakultak a megyei „Talpra Magyar-Telekocsi” csoportok, akik segítenek mindenkinek eljutni a demonstráció helyszínére.

(4) Talpra Magyar - Telekocsi | Facebook

Ez a demonstráció most egészen  más, mint amihez eddig hozzá voltunk "szoktatva".

Nem pártutasításra! Nem 5000 forintos napidíjért, Nem ingyen krumpliért! Hanem azért, mert az embereknek elegük van a Fideszhatalomból! Elegük van a tolvajlásból! Elegük van a hazudozásból!

Képtelenség lenne elolvasni az összes kommentet, amit a megyei chat- szobákban egymásnak írnak az emberek. Beleolvastam néhányba, és összeszorult a szívem; látva azt, hogy akik nem tudnak ott lenni a demonstráción azok vonatjegyet ajánlanak fel olyanoknak, akiknek vonatjegyre sincs pénzük. Néhány beszélgetésből idézek…

–„Van még két helyünk az autóban”.

–„91 éves Gizi mama is ott lesz a 17 éves kisebbik unokával, és a nagyobb is jön haza Londonból”

–„Szeretnék menni telekocsival ha lehet Farmosról. Bízom Magyar Péterben!”

–„Anyukám menne Kisvárdáról, igazából neki keresek valakit, akihez tudna csatlakozni”

–„Sziasztok! Maja vagyok Nyíregyházáról. Szívesen csatlakoznék valakihez. De természetesen a vonat is opció. Nem maradok itthon!”

–„Fehérgyarmat és környékéről megy valaki?”

Képtelenség lenne minden beszélgetést felsorolni itt. Az viszont nem képtelenség, hogy az embereknek elege lett a hatalom cinizmusából. Elege lett az ellenzéki pártokból. A rendszerváltás óta 34 év állt a rendelkezésükre a ma regnáló pártoknak, hogy a hazánkból egy virágzó európai országot teremtsenek. Nézzetek körül Európában, hogy mit sikerült megvalósítaniuk? Semmit, azon kívül, hogy néhány ezer vitathatatlanul nagyon jól él. Jachtoznak az Adrián, helikoptereznek itthon, kastélyokban élnek, és nagyon azon vannak, hogy jó ez az Ispánság: most már igazán lehetnének cselédek is. Csakhogy: a történelem az előre megy, és nem hátra nagyurak!  Aki ezeket a sorokat írja, sajnos már nem tartozik a fiatal generációhoz, de még nem készül a túlvilágra sem. Viszont akárhogy is számolgatom, nekem már nincs még egyszer 34 évem a politikusokkal való kísérletezgetésre. Viszont a fiataloknak kell megharcolni a jövőjükért; mi segítünk nektek, amiben tudunk!

Jelentkezzetek be ezen a linken: 

https://www.facebook.com/events/1002383444822684 

Magyar Péter oldalára, és aki április 6-án el tud jönni Budapestre, az jelölje be az „Ott lesz” opciót.

 


                                  Mácsai Pál:   Petőfi Sándor: Dicsőséges nagyurak

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Álljunk meg egy baráti szóra!

Nehrer György: Posványosi szemle

Nehrer György: Luxor