Álljunk meg egy baráti szóra!

 


Lássuk, miről van itt szó! Nem másról, mint arról, hogy a kormány propagandagépezete a HÍR TV és egyéb médiákon keresztül ismét ledarálni készül a társadalomnak egy jelentős rétegét. Most a napelemtulajdonosokat nézte ki magának… Miért? Az pontosan nem tudható, annyi biztos, hogy a költségvetés bajain ez nem fog segíteni! Kicsinyes bosszú? Nem tudjuk, de megpróbáljuk kideríteni a motivációt. A társadalmunk egyes csoportjainak az összeugrasztását már megtapasztaltuk a pedagógusok, az orvosok és egészségügyi dolgozók tekintetében is. Fondorlatos módszerekkel többnyire hazugságokkal bombázzák az embereket mindaddig amig hatást nem érnek el. A fiam azzal fogadott az egyik hétvégén, hogy mit háborogtok „ÉN FIZETEM HELYETTETEK A RENDSZERHASZNÁLATI DÍJAT!”

ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA!

Egy példán keresztül bemutatom, hogy miért aljas hazugság az, amit elhitettek a napelemmel nem rendelkezőkkel!

Családi kiserőművekről van szó és nem napelemparkokról! Tételezzük fel, hogy 7 hónapon keresztül a…


Ezt a napi 25 kWh elektromos áramot egyik szolgáltató sem tárolja sehol és ha fizetnek is érte, akkor az egy jelentéktelen összeg.

A háztartási kiserőművek értéke mára meghaladta a 700 milliárd forintot, ami a két nagy energiaelosztó céggel összehasonlítva is jelentős nagyságot képvisel a hazai energiapiacon. Már csak azért is mert ezen kiserőművek termelése 2022 végére meghaladta a Paksi atomerőmű termelését. Viszont egyik szolgáltató sem fizet a kiserőműveknek rendszerhasználati díjat, holott ezt a 215000 kiserőművet is karban kell tartani, javítani kell és üzemeltetni. Ráadásul ez is amortizálódik ugyanúgy, mint bármilyen beruházás. A teljes amortizáció várható időtartama 25-30 év. 10 év alatt csak a befektetett pénze jön vissza mindenkinek, anélkül, hogy egy fillér hasznot termelt volna ezeknek a családoknak. Mi is követeljük ilyen alapon, hogy az MVM, az EON stb. 10 év után szíveskedjenek bedobni a kalapba a cégeket, majd mi újra osztjuk a paklit, és megmondjuk, hogy nekik mikor és mennyit kell fizessenek, hogy mi is jachtozni járhassunk az Adriára! OKÉ? Csak azért, mert ez így igazságos!

Ha a fentieket képesek vagyunk felfogni és átlátni, akkor minden bizonnyal arra is rádöbbenhetünk, hogy miért is hergelik a napelemesek ellen a tömegeket.  De folytassuk a számolást: van még 5 hónap az évből amikor a nap nem annyira süt, mint amennyire kellene, így a termelés is jóval kevesebb, viszont a felhasználás magasabb, mint nyáron; a fűtési szezon miatt. 


Tehát: feltöltöttem a hálózatra 5250 kWh-t majd vételeztem a hálózatról 4650 kWh-t. Az egyenlegem így pozitív tartományban van. A szolgáltató tartozik nekem 600 kWh -a elektromos áram árával. Tisztességesen meg is kapom: nem a 36 Ft, 70 Ft, 100, vagy 200 Ft-os áron, hanem kerek 5 forintért/1 kWh-t Ez az elszámolási metodika jelenleg. Másként néz ki a helyzet, ha a 7 hónap alatt megtermelt és a hálózatra feltöltött áramtartalékom nem elegendő az 5 havi fogyasztásomra. Ebben az esetben 36, 70, 100, vagy 200 Ft összegért eladja a szolgáltató azt a mennyiséget nekem amire szükségem van, és ebben már benne van a rendszerhasználati díj is. Ezért kell ránk uszítani azokat akiknek nincs napelemük? Vagy valami más van a háttérben, amiről mi még nem tudunk?  Nagyon is körvonalazódik a dolog, hogy miért lettünk hirtelen fekete bárányok.  A pénzről van szó! Arról a pénzről, ami tőlünk már nem folyik be az MVM kasszájába. Az E-on hallgat. Se ellenünk, se mellettünk nem szól. Én ezt megértem mert az E.ON AG egy esseni székhelyű holding, a világ egyik legnagyobb nem állami tulajdonú áram- és gáztársasága közel 87 milliárd eurós forgalommal Ennek a cégnek a leányvállalata az E-on Hungária.  Nekik ez csupán aprópénz (se) Ha mindezt átlátjuk, akkor nem nehéz kikövetkeztetni, hogy kinek vagy kiknek az érdekeit sértheti ez a 215000 család. Én úgy látom, hogy nem jó lóra tesznek a miniszter urak.

Tisztelt jogalkotóink! Amikor a kényelmes bársonyszékeikből felállnak és hazamennek, majd otthon felkapcsolják a villanyt, akkor gondoljanak arra, hogy annak a fénynek több mint 50%-át ez a 215000 család adja. Gondoljanak arra, hogy ennek a 215000 családnak is rajta van a keze egy kapcsolón.

Sötétség lesz? Azt hiszem igen. A mi fejünkben viszont már világosság van, és tisztán látunk mindent.

Nem kérünk mást: kiszámítható gazdasági és jogi környezetet, jogrendet.

Nem kérünk mást: állítsák helyre a jogszabályokban az eredeti állapotokat, töröljék a 10 éves korlátozást az éves szaldóból.  

Nem kérünk mást: hagyják abba a magyar társadalom legkreatívabb rétegének a vegzálását, mert ha elveszik az álmainkat akkor nagy bajok lesznek ebben az országban.



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nehrer György: Posványosi szemle

Nehrer György: Luxor