Vörösmarty Társaság közleménye!

 



 

TÁJÉKOZTATÓ

Kedves Tagtársak,
Kedves Barátaim!

 

Amint tudjátok, a 2020-as év több szempontból is megnehezítette a Társaság munkáját és vállalt kötelezettségeinek teljesítését. Sajnos, a világjárvány öt programban gazdag hónapot engedett számunkra, aminek közel a felét külsős helyszínen kellett megrendezni, mivel a Kossuth utcai irodahelyiségünk felett történő átalakítás következtében számtalan esetben, szinte mindegyik helyiségben leszakadt a mennyezet egy része, több méter hosszan és több centiméter szélességben repedtek meg a falak és néhány helyiség be is ázott. Jelenleg életveszélyes az épületben tartózkodni, ennek következtében, semmilyen feladat ellátására sem alkalmas. A Társaságot érintő tevékenységeinket otthonról végezzük. Nehéz évet zártunk, de volt részünk sikerekben is. Kemény munkával, koncentráltan, de tudtuk a Társaság fennmaradását biztosítani, a Vár folyóirat háromszor is megjelenhetett, év végén kiadtuk a Fehérvári szép versek antológiát, megszervezhettük a Magyar Széppróza Napját Fejér megyében, a Lengyel Irodalom Napját Székesfehérváron, a Határon Túli Magyar Irodalom Napjait és bemutathattuk többek között a Don-kanyar Kápolna története című könyvet.
Az idei esztendő sem indul könnyen, hiszen az anyagi forrásaink végesek, a bevételeink az év első hónapjaiban elenyészőek, nem tudjuk még, hogy mikor és hol szervezhetünk rendezvényeket, de hiszünk és bízunk abban, hogy sikerül kilábalni a nehézségekből.

Ezúton kérnék mindenkit, legyetek szívesek és a tagdíjak befizetésével - amennyiben lehetőségetek engedi, „támogatással” - segítsétek a Társaság munkáját és fennmaradását!

 A Vörösmarty Társaság éves tagdíja 2.000.- Ft.

A tavalyi évtől megszűnt az a lehetőség, hogyha valaki 5.000.- Ft tagdíjat fizet, akkor automatikusan a Vár folyóirat előfizetőjévé válik.

A Vár folyóiratra külön kell előfizetni, a díj 2.600.- Ft.

Amennyiben a társaság munkáját és működését magasabb összeggel szeretnétek támogatni, mint a meghatározott éves tagdíj, akkor azt „támogatásként” megtehetitek.

Minden nemű összeg befizetésére csekken vagy banki átutalással van lehetőség. Mindegyik esetben külön tüntessétek fel a közlemény rovatba, hogy 2021. évi tagdíj, vagy 2021. évi Vár folyóirat előfizetés, vagy támogatás!

Kérésre -akár több- csekket is postázunk.

Bankszámlaszámunk: Vörösmarty Társaság, OTP Bank 11736116-20086268

 

 

Üdvözlettel:

 

sk

Bobory Zoltán

elnök

Vörösmarty Társaság

 

 

 

Székesfehérvár, 2021. január 12.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Álljunk meg egy baráti szóra!

Nehrer György: Posványosi szemle

Nehrer György: Luxor