"Kévekötők," Így írunk mi 2020.

 Úgy gondolom, hogy az irodalom és a vers nem önmagáért létező valami, hanem a nyelv és a társadalom közösségformáló ereje is egyben . Ahol az irodalom és a vers nem kap teret, ott előbb-utóbb szerte foszlanak az álmok is. 

       Nagyon örültem amikor Prof. Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész, egyetemi tanár levelét megkaptam. Inkább maradjunk annál, amit egymás közötti levelezésünkben használunk István bátyám Barátomuram! Szóval, kaptam egy kis levelet Tőle és egy csatolmányt, amit a "Kévekötők" engedélye nélkül nem szerettem volna közzétenni. Nos, az engedély a mai nappal megérkezett.

"Tisztelt Nehrer György! Kedves Kollégám!

Cs. Varga Pista kollégámra és barátomra hivatkozva nyújtom át Önnek a digitális térben a Kévekötők Baráti Köre szerény online kötetét közzétételre.

Mivel munkánk kifejezetten "belső használatra" készült, ezért írtunk elé egy rövid bevezetőt is, hogy kívülállók számára is világos legyen, kik is vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk.

Ajánlom tehát szíves figyelmébe csaknem másfél száz oldalas munkánkat, valamint a jövendő olvasók kegyelmébe annak írásait.

Kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és vírusmentes, sikerekben gazdag, boldog új évet és jó egészséget kívánunk kis közösségünk nevében. 

Szívélyes üdvözlettel: Katona András"

Nos, nagy szeretettel adok teret itt, a JELEK oldalán, és a "Könyv és Toll" facebook csoportban is ennek az összeállításnak.   Kérem fogadják nagy szeretettel az alkotóktól ezt az online könyvet, melyben igazán értékes írásokat olvashatunk.  Az alábbi linken megnyitható a pdf. dokumentum. 

Így írunk mi 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Álljunk meg egy baráti szóra!

Nehrer György: Posványosi szemle

Nehrer György: Luxor